top of page

Danmarks ældste traktormuseum

Det hele startede for 46 år siden, hvor ejer og grundlægger Hans Larsen begyndte at samle sjældne traktorer....

Om os

Samlingen blev grundlagt af Hans Larsen for mere end 45 år siden. Museet åbnede den 23. oktober 1980
 

Hans har igennem alle årerne begejstret fortalt interesserede gæster om traktorerne, og står igen i sæson 2023 klar til at fortælle nyt !

Der udstilles ikke mindre end 150 forskellige traktorer fordelt på næsten 100 mærker. Den ældste er en amerikansk Heider fra 1917, den nyeste er en Fiat fra 1960. Museet har igennem de sidste 30 år også importeret traktorer fra DDR,  Polen, Tjekkiet, Norge, Sverige, Finland, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrig, Canada og USA, hvorved samlingen er blevet ganske unik. Udstillingen er fordelt på 1400m2 i 7 haller.

På billedet ses familien Larsen bestående af Torben, Anne Mary, Hans, Jette og på fløjene svigerbørnene Katja og Henrik. Senere er 3. generation kommet til, nemlig Johannes Axel, søn af Torben og Katja samt Victoria og Cornelius, børn af Jette og Henrik.

Hvor finder I os?

 

Vi er placeret på Limfjordsøen Mors, nærmere betegnet i Outrup mellem Øster Hvidbjerg og Øster Jølby.

Museet ligger i tilknytning til vores bopæl, hvorfra vi tidligere drev landbrug. De gamle traktorer var da en sidebeskæftigelse omend den tog megen tid og interesse. Nu har vi fuld fokus på museet, og vi glæder os til, at I finder vej til os. 

Museet kan fint besøges på en endagsudflugt, men kan også kombineres med en ferie på øen Mors. 

Mors rummer en række fine kulturelle-, natur- og historiske oplevelser. Vi har lavet en lille guide med forslag til jeres næste ferie. 

 

bottom of page